Microsoft Office vs. LibreOffice

Nu este o noutate, toţi ştiu ce este un procesor de text (Word), calcul tabelar (Excel) sau un program de birotică pentru efectuarea unor prezentări grafice (PowerPoint) toate acestea fac parte din gama Microsoft Office, ultima versiune fiind 14 şi a apărut în 2010. Există lansată un Service Pack  şi anume Office 2010 SP1, acesta furnizează cele mai recente actualizări pentru Office 2010 ambelor platforme de 32-bit respectiv 64-bit. Există o varietate de pachete, Office 2010 Acasă şi pentru Şcoală, Acasă şi la Firmă etc., depinde ce programe vreţi să folosiţi din pachetul respectiv şi la câte pc-uri să-l instalaţi.
Sun Microsystems a dezvoltat între 2002-2010 o versiune gratuită a gamei Office şi anume OpenOffice.
Între 2010-2011 OpenOffice a fost dezvoltat la rândul său de compania Oracle Corporation iar recent de Apache Software Foundation redenumind produsul în Apache OpenOffice.
LibreOffice este de asemenea un software de birotică gratuit bazându-se pe codul sursă al suitei OpenOffice.org şi susţinut de compania Novell. Acesta rulează pe Windows, Mac şi Linux având o interfaţă asemănătoare cu cea a lui Office2010 iar ca noutate şi aici se poate exporta documentele în format .PDF. Puteţi primi suport şi aici pe site-ul dezvoltatorului. Ocupă foarte puţin spaţiu pe HDD faţă de Office2010 iar aplicaţiile rulează foarte repede. 

Ultima versiune de LibreOffice o puteţi găsi la www.libreoffice.org în sectorul Download.


Articol actualizat pe: https://www.bogdancaraman.com/blog/ro/microsoft-office-vs-libreoffice.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu